ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση σε νυχτερινή πτήση από την Αθήνα στο Ηράκλειο

Αναστάτωση σε νυχτερινή πτήση από την Αθήνα στο Ηράκλειο
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαιτίας της άρνησης μιας γυναίκας να φορέσει μάσκα στο αεροπλάνο, που θα πραγματοποιούσε πτήση προς το Ηράκλειο της Κρήτης

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Cretalive.gr, οι έντονες αντιρρήσεις της γυναίκας να υπακούσει στις υποδείξεις του πληρώματος καθήλωσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο για περίπου μια ώρα, καθυστερώντας την πτήση και ταλαιπωρώντας τους περίπου 200 επιβάτες.

Η εν λόγω επιβάτης επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος γύρω στις 22:20 (η ώρα αναχώρησης ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 22:40) και κάθισε στη θέση της χωρίς να φορά μάσκα.

Άμεσα, οι αεροσυνοδοί της ζήτησαν να φορέσει τη μάσκα της, όπως άλλωστε προβλέπεται.

Η επιβάτης, όμως, αρνήθηκε πεισματικά. Αρχικά μετακινήθηκε σε άλλη θέση στο αεροσκάφος ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες διαμαρτύρονταν έντονα.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αναγκάστηκε να ενημερώσει την Ασφάλεια του Αερολιμένα για το συμβάν.

Όταν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου προσπάθησαν να κατεβάσουν τη γυναίκα από το αεροσκάφος, εκείνη –κατά πληροφορίες- λιποθύμησε.

Λίγα λεπτά αργότερα ασθενοφόρο έσπευσε στην πίστα παραλαμβάνοντας τη γυναίκα.

Η πτήση τελικά απογειώθηκε λίγο μετά τις 23:30.

Απορίας άξιο είναι πώς η γυναίκα κατάφερε να περάσει τους ελέγχους του αεροδρομίου και να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο χωρίς να φορά τη μάσκα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ