ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι

Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, αδελφών ηλικίας 32 και 36 ετών, Βουλγαρικής υπηκοότητας για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα ένοχος κηρύχθηκε ο 32χρονος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομηςοπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ ο 36χρονος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Η απόφαση ακολουθεί την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, σύμφωνα με τον οποίο «πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας».

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλέφωνο στον αδελφό του, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελική πρόταση είχε επίσης απορρίψει τον ισχυρισμό των δύο κατηγορουμένων, πως ήρθαν εδώ για διακοπές και να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ