ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερο «κρούσμα» απόδρασης ασθενή με κορωνοϊό από νοσοκομείο

Και δεύτερο «κρούσμα» απόδρασης ασθενή με κορωνοϊό από νοσοκομείο
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας αλλοδαπός άνδρας, με καταγωγή από τη Σομαλία, διέφυγε από το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» όπου νοσηλευόταν, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. 

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο περιστατικό που σημειώνεται στη χώρα μας μέσα σε λίγες ώρες, μετά το περιστατικό, χθες Δευτέρα, με τον Αφγανό που έφυγε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο έχοντας κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Σκάι, πρόκειται για έναν αλλοδαπό, πιθανόν από τη Σομαλία, ο οποίος νοσηλευόταν κάποιες μέρες στον δεύτερο όροφο του «Αμαλία Φλέμινγκ», εκεί όπου έχει διαμορφωθεί μια ειδική πτέρυγα αποκλειστικά για περιστατικά με κορωνοϊό.

Όπως ανέφεραν πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, ο συγκεκριμένος άνδρας κυκλοφορούσε ελεύθερα στο νοσοκομείο και αυτό έκανε πιο εύκολη τη διαφυγή του. Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό του.

Αναζητείται ο «δραπέτης» του Ιπποκράτειου

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την εύρεση του Αφγανού ασθενή με κορωνοϊό, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου το έσκασε από την παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα Covid 19. Οι γιατροί του έκαναν το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό και άμεσα προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή στην παθολογική κλινική, σε ειδικό θάλαμο για ασθενείς με Covid 19.

Η εισαγωγή του έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο, όταν οι γιατροί επισκέφθηκαν τον θάλαμο διαπίστωσαν πως ο νεαρός έλειπε από το κρεβάτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ