ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: 800 πρόσφυγες και μετανάστες στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Μυτιλήνη: 800 πρόσφυγες και μετανάστες στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του, έως και το βράδυ της Δευτέρας.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 21 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πρόσφυγες

Περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις σε συνεργασία με κινήσεις αλληλεγγύης της Μυτιλήνης, προχωρούν σε μια πανελλαδική κινητοποίηση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας.

Συγκεκριμένα οι παρατάξεις «Δύναμη Ζωής»-Αττική, «Κοιτάμε Μπροστά»-Κεντρική Μακεδονία, «Ανοικτή Πόλη», «Πειραιάς για Όλους», «Θεσσαλονίκη Μαζί», «Ώρα Πάτρας».

Με το σύνθημα «Μια αγκαλιά για την Μυτιλήνη» συγκεντρώνουν χρήματα για την άμεση αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα προσφυγόπουλα και τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες της κατεστραμμένης Μόριας, που θα αγοραστούν από τα καταστήματα της Μυτιλήνης προκειμένου να στηριχτεί η τοπική αγορά.

Για όσους επιθυμούν να προσφέρουν είδη, στην καμπάνια «Αλληλεγγύη για Όλους» για τη Μόρια, μπορούν να προσφέρουν μωρομάντηλα, παιδικά παπούτσια (Νο 16-34), παιδικές πάνες, παιδικό γάλα (σε σκόνη), σαμπουάν και παιδικές κρέμες σώματος, υπνόσακκους σε καλή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ