Κράτηση και διοικητική απέλαση στους παράτυπους μετανάστες
308 παράτυποι μετανάστες που κρατούνται αυτή τη στιγμή στα κέντρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σε Κόρινθο και Ταύρο, θα μεταφερθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη στους Κήπους του Έβρου και θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές, ώστε να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.
Επιπλέον, όσοι μετανάστες εισέρχονται παράτυπα στη χώρα, θα συλλαμβάνονται και θα επαναπροωθούνται, όπως άλλωστε προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Το μέτρο της κράτησης και της διοικητικής απέλασης θα επιβάλλεται και στους παράτυπους μετανάστες, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.
Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την ΕΕ χρηματοδότηση 468 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας προσφύγων σε ξενοδοχεία, την αγορά σκηνών καθώς και για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
Κυψέλη: Επί μήνες κρατούσαν το νεκρό βρέφος σε ψύξη - Τι κατέθεσε το ζευγάρι που συνελήφθη
20:18
Συνολικά 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα
20:11
Αιφνίδια πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον: Δύο νεκροί - Δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή
20:00
Νετανιάχου για αμυντική συμφωνία με Ελλάδα: «Συνέχεια της συμμαχίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ»
19:49