Θεσσαλονίκη: Δεκαπενταετής κάθειρξη σε ζευγάρι για τη δολοφονία ψυχιάτρου
Από ισόβια, επιβλήθηκε τελικά 15ετης κάθειρξη σε ζευγάρι που καταδικάστηκε για τη στυγερή δολοφονία 58χρονου ψυχιάτρου, τον Δεκέμβριο του 2010, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για την κουβανικής καταγωγής πρώην σύζυγο του θύματος και τον αρραβωνιαστικό της στους οποίους το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, χάρη στο οποίο «έσπασαν» τα ισόβια.
Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης με το σκεπτικό ότι κακώς δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Η προσφυγή έγινε δεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς εδόθη. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να βγουν σε λίγο καιρό από τις φυλακές έχοντας εκτίσει ήδη εννέα χρόνια.
Ο άτυχος ψυχίατρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.
Η Ελλάδα παίρνει από την ΕΕ το πρώτο πακέτο 118 εκατ. για την άμυνα από το πρόγραμμα SAFE
16:51
Προφυλακιστέος ο 60χρονος για την επίθεση με μαχαίρι σε τουρίστες στην Ακρόπολη
16:41
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
16:41
Επί ποδός για την κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές καταιγίδες - 11 περιοχές σε Red Code την Παρασκευή
16:38