ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Συνελήφθη ο έκτος καταζητούμενος για τη φωτιά στη Μόρια

Μυτιλήνη: Συνελήφθη ο έκτος καταζητούμενος για τη φωτιά στη Μόρια
AP Photo/Panagiotis Balaskas

Στη σύλληψη ενός ακόμα άνδρα, αφγανικής καταγωγής, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου και έκαψε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας. Συνολικά έξι άτομα κατηγορούνται για εμπρησμό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,ανακοίνωσε πως οι Αρχές έχουν ήδη συλλάβει πέντε άτομα, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά ότι η πυρκαγιά ήταν εμπρησμός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη, επίσης, την αστυνομία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό».

«Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ενα είναι βέβαιο... Η Μυτιλήνη δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους αιτούντες άσυλο να πάνε στη νέα δομή στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, στη Μυτιλήνη, να εξεταστούν για τον κορωνοϊό και να ταυτοποιηθούν.

Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους χιλιάδες μετανάστες που είναι στο δρόμο και ειδικότερα τα παιδιά με τους γονείς τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ