ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μεγάλη φωτιά σε αποθήκη στη Μόρια

Νέα μεγάλη φωτιά σε αποθήκη στη Μόρια
CNN GREECE/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Σε συναγερμό τέθηκαν για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Μυτιλήνη από φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε αποθήκη κοντά στον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας

Η νέα φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί κοντά στην παλιά δομή και για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκαν αμέσως πυροσβεστικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, η εθνική οδός Μυτιλήνης - Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστή για 8η μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, δια στόματος του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανακοινώθηκε η σύλληψη των υπόπτων για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τον καταυλισμό στη Μόρια.

Ειδικότερα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι Αφγανών (πέντε αρχικά και έναν ακόμη στη συνέχεια), οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για τους εμπρησμούς.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ενα είναι βέβαιο... Η Μυτιλήνη δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ συνεχάρη την αστυνομία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ