ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Πάτρα και Έβρο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Πάτρα και Έβρο - Εκκενώθηκαν οικισμοί
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα έζησαν οι κάτοικοι των οικισμών Βούντενη, Συχαινά και Χάραδρο στην Πάτρα, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10.00 χθες το βράδυ εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην καούν σπίτια ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οικισμοί.

Στη μάχη που δόθηκε από πεζοπόρα τμήματα όλο το βράδυ συμμετείχαν 25 οχήματα της πυροσβεστικής, με 30 άντρες, 5 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιιοίκησης, 5 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών.

Η μείωση της έντασης των ανέμων τα ξημερώματα βοήθησε ώστε η φωτιά μετά τις 6.30 το πρωί να μην έχει ενεργό μέτωπο και η επιχείρηση κατάσβεσης να γίνεται μεταξύ καμένου – άκαφτου και σε σημεία αναζωπυρώσεων

Την ίδια ώρα, με τους ισχυρούς ανέμους να μην καταλαγιάζουν και ν' αναζωπυρώνουν τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς που καίνε σε μία έκταση αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων, συνεχίζεται η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που για δεύτερo βράδυ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τρίτη σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Μελίας και Νίψας, στον Έβρο.

Με το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, άρχισαν να πραγματοποιούν συνεχόμενες ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο επιχείσαν 178 πυροσβέστες με 41 οχήματα, έντεκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εκ των οποίων δύο αερομεταφερόμενες, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ