ΕΛΛΑΔΑ

Γράμμα στους Σύρους πρόσφυγες από το δήμο Τρικκαίων για να έρθουν κοντά Έλληνες και Σύροι

Γράμμα στους Σύρους πρόσφυγες από το δήμο Τρικκαίων για να έρθουν κοντά Έλληνες και Σύροι
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά Έλληνες και Σύροι και για να διευθετηθούν προβλήματα που προκύπτουν, ο δήμος Τρικκαίων με πρωτοβουλία του, παραδίδει στους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο γράμμα, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αραβικά, σε μορφή εφημερίδας.

Το γράμμα υπογράφεται από τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, αλλά και από Τρικαλινούς πολίτες, και σε αυτό διευθετούνται και δίνονται εξηγήσεις για όλα όσα αφορούν καθημερινά ζητήματα, όπως είναι η καθαριότητα, η συνεννόηση, η υγιεινή και άλλα μικρότερης σημασίας.

“Η σημαντική βοήθεια που προσφέρουν οι τρικαλινοί πολίτες και φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Τρικκαίων, πλέον οδηγεί στην ανάγκη ενίσχυσης της επικοινωνίας. Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα, εξάλλου, αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν από πολύ μακριά και να πάνε πολύ μακριά. Στο μεσοδιάστημα, βρίσκονται στην όμορφη θεσσαλική πόλη και τυγχάνουν της φροντίδας του Δήμου και των πολιτών”, επισημαίνεται στο γράμμα.

“Όταν όμως φτάσουν στον προορισμό τους, ο Δήμος Τρικκαίων ζητά κάτι απλό: να στείλουν ένα email ή ένα μήνυμα, σε ειδικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου contact@trikalacity.gr ή στη σελίδα του Δήμου στο facebook https://facebook.com/dimostrikkaion/.

Διότι, πλέον, αυτοί οι ξεριζωμένοι άνθρωποι, ζουν και αναπνέουν στην τρικαλινή γη και βρίσκονται πολύ κοντά με τους Τρικαλινούς πολίτες”, τονίζεται.

Στη σελίδα του δήμου στο Facebook δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις για τα είδη που κάθε μέρα είναι αναγκαία για τους ανθρώπους από τη Συρία που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας.

Αναλυτικά το γράμμα στα ελληνικά:

«Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,

Στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας. Στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας.

Οι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σας εδώ να είναι ασφαλής, να έχετε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, να έχετε τα γεύματά σας με επάρκεια και σύντομα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας.

Σε παρακαλούμε να σεβαστείς την προσπάθειά μας, η οποία πηγάζει από την καρδιά των κατοίκων με αγάπη, τη στιγμή που κι εμείς εδώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών.

Σε παρακαλούμε να μην σπαταλάς το νερό και τα τρόφιμα που σου προσφέρουμε και να προσπαθείς μαζί μας να κρατάς τους χώρους καθαρούς.

Να μαζεύεις και να πετάς στους κάδους ό,τι δεν χρειάζεσαι. Να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ό,τι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε. Να σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου, να είσαι υπομονετικός και να αλληλοβοηθιόμαστε στις καθημερινές δουλειές (καθάρισμα των τραπεζιών μετά το φαγητό, συλλογή μικρών σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους).

Για τα παιδιά σου φροντίζουμε να υπάρχουν εθελοντές που να τα ψυχαγωγούν, προσφέροντάς τους ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη τους και λίγη χαρά στα μάτια τους.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι εμείς που σας φροντίζουμε, είμαστε εθελοντές και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σας συμπαρασταθούμε σ' αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας.

Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@trikalacity.gr ή μέσω του facebook του Δήμου μας https://facebook.com/dimostrikkaion/.

Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!

Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!
Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ