ΕΛΛΑΔΑ

«Ιανός»: Παρασύρθηκε αγκυροβολημένο ιστιοφόρο στην Ιθάκη

«Ιανός»: Παρασύρθηκε αγκυροβολημένο ιστιοφόρο στην Ιθάκη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Σε επιφυλακή η κρατική μηχανή

Η κρατική μηχανή βρίσκεται σε επιφυλακή από την Πέμπτη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπου σημειώνονται βροχές συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των πολιτών σε Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, ωστόσο, κάνουν λόγο για μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου, αλλά θα κινηθεί πιο νότια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ