ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ιανός» - Χαρδαλιάς: Τι περιμένουμε στην Αττική

Κακοκαιρία «Ιανός» - Χαρδαλιάς: Τι περιμένουμε στην Αττική
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Για τη νέα πορεία που φαίνεται να παίρνει ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στη χώρας μας, η οποία αναμένεται να επηρέασει το Σάββατο και την Αττική, ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία για το θέμα, ανέφερε ότι, μετά την παραμονή της κακοκαιρίας στη δυτική Πελοπόννησο τις επόμενες ώρες, αυτή αναμένεται να περάσει νότια επηρεάζοντας το Σάββατο την Κόρινθο και την Αττική.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα έντονη βροχόπτωση.

Επεσήμανε επίσης ότι ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να συναντήσει ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να αναμένονται έντονες τοπικές καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα και σε νομούς όπως η Καρδίτσα, η Φωκίδα, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστεί και η βόρεια Εύβοια.

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

Ο υφυπουργός έκανε επίσης λόγο για μια δύκολη νύχτα με έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου.

«Έχουμε έντονα φαινόμενα με διακοπές ρεύματος και κομμένους δρόμους από δέντρα όπου συνεργεία των περιφερειών και των δήμων προσπαθούν για την αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς τονίζονται ότι «η μάχη συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κακοκαιρία θα παραμείνει στα δυτικά για έξι ώρες και θα συνεχίσει νότια να επηρεάζει τη δυτική Πελοπόννησο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ