Τηλεδιάσκεψη για το προσφυγικό: Το βίντεο που έδειξε ο Μητσοτάκης σε Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν
Τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα και οι τρόποι επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα δομή που θα δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παρουσίασε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.
Με τη σειρά της και αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έγραψε στο Twitter:
«Kαλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ, που έχει την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με τον οποίο συζητήσαμε) την κατάσταση στη Μυτιλήνη και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών. Διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στο νησί».
Αγρότες έκλεισαν την Εθνική Αθηνών Λαμίας στο Μπράλο - Από που εκτρέπονται τα αυτοκίνητα προς Αθήνα
16:35
Με αντίποινα απειλεί ο Μασκ την ΕΕ μετά το πρόστιμο - μαμούθ στο X
16:26
Κακοκαιρία BYRON: Εντός τριών ημερών από την αποστολή της αυτοψίας στο Υπουργείο οι αποζημιώσεις
16:19
Οι Ρώσοι ενισχύουν συνεχώς την παρουσία τους στη Βαλτική αποκαλύπτει Σουηδός στρατιωτικός
16:07