ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κατέρρευσε από τις πλημμύρες τμήμα του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κατέρρευσε από τις πλημμύρες τμήμα του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι
Scree Grab / YouTube

Εκτεταμένες καταστροφές έχει προκαλέσει στο νομό Καρδίτσας και ιδίως στο Μουζάκι το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός». 

Από την καταστροφική μανία της φύσης δεν γλίτωσε ούτε το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, τμήμα του οποίου υποχώρησε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου.

Παράλληλα, η περιοχή ολόκληρη έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με τα ορμητικά νερά και την λάσπη να έχουν κατακλύσει τα πάντα.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες αλλά και drone είναι αποκαρδιωτικές και περιγράφουν το μέγεθος της καταστροφής.

Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

Ειδικότερα:

«1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ