ΕΛΛΑΔΑ

Σε τέσσερις σταθμούς φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά

Σε τέσσερις σταθμούς φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε τέσσερις σταθμούς του ΟΛΠ και συγκεκριμένα στην πύλη Ε-1, Ε-2, Ε-3 και στην πέτρινη αποθήκη, φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κατέφθασαν χθες βράδυ και σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων παρά την αρχική εκτίμηση από την Παμπειραική Πρωτοβουλία Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων για 5.000 άτομα μεταβάλλεται περιοδικά, καθώς όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΛΠ πολλά άτομα και οικογένειες αναχωρούν από μόνα τους με προορισμό το σταθμό του τρένου.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΟΛΠ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αίθουσα στην πύλη Ε-7 έχει κλείσει προσωρινά προκειμένου να απολυμανθεί και να μπορέσει να φιλοξενήσει μετανάστες και πρόσφυγες που θα καταφθάσουν αύριο με το πλοίο της γραμμής.

Στο μεταξύ, από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά το υπουργείο Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αλλά και το Χαμόγελου του Παιδιού έχουν διαθέσει εξειδικευμένους γιατρούς, προκειμένου να παράσχουν ιατρική φροντίδα σε 24ωρη βάση στους μετανάστες και πρόσφυγες. Επιπλέον, εθελοντικές οργανώσεις προσφέρουν τρεις φορές την ημέρα τροφή φρούτα και νερό.

Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας σε 24ωρη βάση αλλά και χημικές τουαλέτες. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έχει συγκαλέσει για την Τετάρτη 2 Μαρτίου σύσκεψη στην περιφέρεια με φορείς της πόλης για το μεταναστευτικό στην οποία θα συμμετάσχουν, ο Εμπορικός Σύλλογος, το επιμελητήριο Πειραιά, εκπρόσωποι από τα τρία νοσοκομεία της Περιφέρειας, ο ιατρικός φαρμακευτικός και οδοντιατρικός σύλλογος Πειραιά αλλά και στελέχη του ΟΛΠ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ