ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά -«Θάφτηκε» η Άσσος

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εικόνες αποκάλυψης στην Κεφαλονιά  -«Θάφτηκε» η Άσσος
Δελτίο τύπου / POOL

Την απόλυτη καταστροφή προκάλεσε στην Άσσο της Κεφαλονιάς, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Όλο το χωριό έχει βυθιστεί κάτω από πέτρες και μπάζα που έχουν κατέβει από τα βουνά. Σπίτια, καταστήματα έχουν καταστραφεί ενώ 40-50 αυτοκίνητα έχουν θαφτεί στην κυριολεξία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι για τρίτη ημέρα είναι χωρίς νερό και ρεύμα και εθελοντές τους φέρνουν τρόφιμα και νερό. Ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο κυκλώνας και στην Αγία Ευφημία.

Στο νησί βρέθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δει από κοντά την έκταση των ζημιών.

Ο κ. Χαρδαλιάς έλεγξε με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ