ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δύο χρόνια μετά τα δύο σοκαριστικά λιντσαρίσματα σε δημόσια θέα που οδήγησαν στον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, τον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, εκατοντάδες κόσμου πραγματοποίησε πορεία στην Αθήνα ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το «παρών» έδωσε και η Μάγδα Φύσσα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου, με κατηγορούμενους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης δύο καταστηματάρχες της περιοχής και τέσσερις από τους συνολικά οκτώ αστυνομικούς που είχαν μεταβεί στο σημείο.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει απορρίψει το αίτημα της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση και η πορεία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν να τη μεταθέσουν για σήμερα εξαιτίας της αυριανής έναρξης ισχύος των νέων περιοριστικών μέτρων για υγειονομικούς λόγους και «επειδή μας ενδιαφέρει να αισθάνονται όλα τα άτομα ασφαλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ