ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει την απόφαση που «έσπασε» τα ισόβια Κορκονέα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει την απόφαση που «έσπασε» τα ισόβια Κορκονέα
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να εξετάσει αύριο, Τρίτη, το αίτημα αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίσθηκε στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα η συνδρομή του ελαφρυντικού του «προτέρου σύννομου βίου» για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου διεξήχθη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους ειδικούς φρουρούς, αποφάσισε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του «προτέρου σύννομου βίου» για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς και την αλλαγή της ποινής του από ισόβια σε κάθειρξη 13 ετών, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του στις 30 Ιουλίου.

Με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσαν ότι θα ζητήσουν τα «αυτονόητα:

«Δικαιοσύνη, πραγματική τιμωρία και σεβασμό στη μνήμη του 15χρονου παιδιού».

Σήμερα, οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση «πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασι αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, επιβάλλοντας ισόβια ποινή.

Αναφορικά με το δεύτερο ειδικό φρουρό, Βασίλη Σαραλιώτη, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη δέκα ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ένα χρόνο μετά, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, επικαλούμενος την ασθένεια του πατέρα του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ