ΕΛΛΑΔΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Η πανδημία Covid-19 στην πρεμιέρα του Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Ερρίκος Ντυνάν: Η πανδημία Covid-19 στην πρεμιέρα του Μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Οι τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται διεθνώς και στη χώρα μας σχετικά με την πανδημία της νόσου Covid-19, θα εξεταστούν αύριο (Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.30’ – 15.30’) στην πρεμιέρα του μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει καταρτίσει και φέτος -με δωρεάν εγγραφή και παρακολούθηση- η Επιστημονική Επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Ο νέος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ακαδημαϊκή περίοδο 2020-21 θα ανοίξει με παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ενώ κεντρικοί εισηγητές θα είναι η πνευμονολόγος – εντατικολόγος, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Αναστασία Κοτανίδου, και ο καθηγητής της Πολιτικής Υγείας στο LSE κ. Ηλίας Μόσιαλος. Ειδικότερα, στις εμπειρίες και προοπτικές για την πανδημία Covid-19 θα αναφερθεί η κα Κοτανίδου, ενώ ο κ. Μόσιαλος θα εστιάσει στις κρίσιμες αποφάσεις της πολιτικής Υγείας, με αφορμή την πανδημία.

Παρέμβαση για τις προοπτικές της πανδημίας θα κάνει και ο διακεκριμένος ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, κ. Γιώργος Παυλάκης. Την εναρκτήρια ημερίδα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος, στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου (Μεσογείων 107), θα συντονίσουν οι κ.κ. Αντώνιος Δημητρακόπουλος (πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής), Ελισάβετ – Χριστίνα Βερβεσού (αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής) και Γεώργιος Ανδρικόπουλος (υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Προγράμματος).

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα για το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 23 Ιουνίου 2021. Καλύπτει 34 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) συνολικά με 68 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits). Σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME – UEMS, και την αντίστοιχη έγκριση του Π.Ι.Σ., δίδονται σε κάθε συμμετέχοντα δύο (2) μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση καθενός από τα 34 σεμινάρια. Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δωρεάν, με μόνη προϋπόθεση τη συμπλήρωση -ηλεκτρονικά- της φόρμας εγγραφής στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα του 2020-2021 θα μεταδίδεται livestreaming, με τη δυνατότητα ερωτήσεων σε chat, καθώς και τη δυνατότητα για επικοινωνία και αξιολόγηση του προγράμματος ηλεκτρονικά. Έτσι είναι δυνατή η παρακολούθηση -και η μοριοδότηση- χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η φυσική παρουσία στο νοσηλευτικό κέντρο. Η συμμετοχή δια ζώσης στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center θα είναι δυνατή όταν το επιτρέψουν οι συνεχώς αναθεωρούμενες ρυθμίσεις περί Covid-19.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα μέσω του link: https://www.dunant.gr/el/news/ekpaideusi/iatriki-ekpaideusi/programma-synexizomenis-iatrikis-ekpaidefsis/

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων σε απευθείας μετάδοση γίνεται μέσω του link: https://www.livemedia.gr/hdwebinars20_21

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center (υπεύθυνη κα Χρυσούλα Καϊτατζή), στο τηλ. 210.6972189 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης scientific.education@dunant.gr

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ