ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Άσσο από τον κυκλώνα «Ιανό»

Κεφαλονιά: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Άσσο από τον κυκλώνα «Ιανό»

Καταστροφικό υπήρξε το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» από την Κεφαλονιά, με ζημιές να εντοπίζονται σε πολλές περιοχές του νησιού.

Ενδεικτικές της καταστροφής είναι οι εικόνες από την Άσσο, η οποία έχει θαφτεί κυριολεκτικά κάτω από πέτρες και μπάζα που κατέβηκαν από τα βουνά. Σπίτια, καταστήματα και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς ρεύμα για έκτη μέρα πολλές περιοχές του νησιού.

Τα ποσά που δικαιούνται οι δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης & Ιθάκης

Οι χρηματοδοτήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τον «Ιανό» εκδόθηκαν από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κα Γεωργία Βαλατσού, μετά από απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Συγκεκριμένα, τα 37 εκατ. ευρώ αφορούν στο ποσό της χρηματοδότησης που διατίθεται σε 20 Δήμους και 3 Περιφέρειες της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση κάθε νοικοκυριού, από αυτά που επλήγησαν.

Συγκεκριμένα:

ΙΘΑΚΗΣ 830.000
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 1.100.000
ΣΑΜΗΣ 1.200.000
ΛΗΞΟΥΡΙ 850.000
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2.000.000

Ενημέρωση έκτακτων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας αναμένονται τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι που θα πλήξουν την περιοχή του Ιουνίου.

Με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρου Τραυλού, παρακαλούνται οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Παράλληλα, παρακαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ όπως διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού για την εφαρμογή της σύστασης και την προστασία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ