ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας λόγω πορείας ενάντια στην άφιξη προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα

Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας λόγω πορείας ενάντια στην άφιξη προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα
INTIME NEWS/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντίθετοι στην εγκατάσταση 39 ασυνόδευτων ανηλίκων σε ανενεργό από δεκαπενταετίας ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα, είναι ο δήμος και μερίδα των κατοίκων στην περιοχή.

Η μεταφορά τους στην περιοχή βρήκε αντίθετο και τον δήμαρχο ο όποιος καταγγέλλει ότι δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείου.

Όπως μεταδίδει το lamianow.gr, στις 6 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής μετά από κάλεσμα του δήμου, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση προκειμένου να μετακινηθούν μαζικά για να κλείσουν την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, δηλώνει «σφοδρά αντίθετος» στην εγκατάσταση προσφυγόπουλων στην περιοχή, ενώ καλεί τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα «σχέδιά» τους.

Σημειώνεται ότι η μίσθωση του εν λόγω ξενοδοχείου έχει γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου Καμένων Βούρλων:

«Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους.

Ως Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής αρχής ουδέποτε ενημερώθηκα για την πιθανολογούμενη εγκατάσταση των μεταναστών από τους αρμόδιους φορείς , Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως όφειλαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ