ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Τα ευρήματα των αστυνομικών από τη γιάφκα στο Κουκάκι

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Τα ευρήματα των αστυνομικών από τη γιάφκα στο Κουκάκι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ASTYNOMIA.GR

Πλούσια είναι τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη γιάφκα της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι, η οποία κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ανήκει στην οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Ειδικότερα, στην αποθήκη της οδού Ζίννη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • 14 κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Παράλληλα, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία επτά χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Πώς νοικιάστηκε η γιάφκα στο Κουκάκι – Τι βρέθηκε

Ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου είχε εμφανιστεί στην ιδιοκτήτρια του υπογείου που νοίκιασε ο 42χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της είχε πει ότι η έδρα της εταιρείας του είναι η Θεσσαλονίκη και ότι ήθελε το συγκεκριμένο υπόγειο -που βρίσκεται στο Κουκάκι- για να αποθηκεύει τα βιβλία.

Μάλιστα, είχε δώσει μπροστά ένα ποσό για τα ενοίκια ενώ όπως αποδείχτηκε από την έρευνα τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχε δώσει στην ιδιοκτήτρια ήταν μιας χρήσεως -τα λεγόμενα «πακιστανικά».

Στα σπίτια των συλληφθέντων έχουν εντοπιστεί USB και υπολογιστές και μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα μαζί με τα εκρηκτικά, τις σφαίρες από καλάσνικοφ και τα όπλα που βρέθηκαν στις εφόδους της αντιτρομοκρατικής.

Τρεις συλλήψεις

Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο αντάρτικο πόλης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του CNN Greece, εντοπίστηκαν μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, καθώς και επίσης και σφαίρες από καλάσνικοφ.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ενώ ένα από τα άτομα που έχουν συλληφθεί είναι συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και το όνομά του είχε εμπλοκή και στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες είναι ηλικίας 38 και 42 ετών και η γυναίκα 36 ετών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ