ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στα Καμένα Βούρλα μετά την προσωρινή μετεγκατάσταση 39 ασυνόδευτων

Ένταση στα Καμένα Βούρλα μετά την προσωρινή μετεγκατάσταση 39 ασυνόδευτων
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/Δελτίο τύπου / POOL

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων μετά την μεταφορά σε ξενοδοχείο της περιοχής 39 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η τοπική κοινότητα, δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο, από την πρώτη ημέρα που έφτασαν στη περιοχή οι ανήλικοι, αντέδρασε με κινητοποιήσεις όπως το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας, ενώ έχει αποκλείσει και το δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι ανήλικοι.

Ως αποτέλεσμα, δυσχεραίνεται ακόμη και η μεταφορά του φαγητού προς τους ανήλικους η οποία, όπως ανέφεραν επίσημες πηγές στο CNN Greece, έγινε χθες με τρεις ώρες καθυστέρηση.

Μάλιστα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν τα σχολεία. Όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή και οι φορείς θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η ένταση από τη μεριά των κατοίκων προκάλεσε την αντίδραση των ανηλίκων, κάποιοι εξ αυτών το βράδυ της Πέμπτης βγήκαν από το ξενοδοχείο πετώντας αντικείμενα και προκαλώντας φασαρία, όπως αναφέρει το lamiareport.

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κατάλυμα δεν κάνει ούτε για ποντίκια και κατσαρίδες, και ότι και οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν, ενώ οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που μισθώθηκε από την ΜΚΟ για τους ανήλικους μετανάστες.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Μετάδραση που έχει αναλάβει την φροντίδα τους η διαμονή τους στο ξενοδοχείο είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης.

Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ