ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αυτοκτόνησε γνωστός καρδιολόγος

Βόλος: Αυτοκτόνησε γνωστός καρδιολόγος
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Απαγχονισμένος βρεθηκε αργά χθες το βράδυ της Πέμπτης ένας από τους πιο γνωστούς καρδιολόγους του Βόλου, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, τον αυτόχειρα βρήκε η πρώην σύζυγός του. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και αυτός ηταν ο λόγος που είχε αναρρωτική αδεια από το νοσοκομείο.

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του πληροφορήθηκαν για το απονενοημένο διάβημά του, αδυνατώντας να πιστέψουν το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του. Στο σπίτι του, στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του, βρέθηκαν άντρες της Ασφάλειας Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε νεκρός από την πρώην σύζυγό του η οποία πήγε στο σπίτι να τον αναζητήσει, επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον βρήκε κρεμασμένο με καλώδιο από σωλήνα του καλοριφέρ.

Συγκίνηση για τον γνωστό καρδιολόγο

Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο και ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας, καθώς και πλήθος πολιτών, οι οποίοι τον γνώριζαν από το ιατρικό του έργο, αλλά και από την έντονη δράση του με τα κοινά, έχουν βυθιστεί στη θλίψη.

Ο αυτόχειρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών.

Έγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής πριν από πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί ένα σημαντικό Καρδιολογικό Κέντρο. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του λειτουργεί Κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών.

Ήταν επίσης μπροστάρης στη δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στο Αχιλλοπούλειο, έργο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να ανακουφίσει εκατοντάδες καρδιοπαθείς που μέχρι σήμερα για μια στεφανιογραφία ξενιτεύονται εκτός νομού.

Ήταν έντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Στις αρχές του 2000 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοκρατική Συνεργασία στον δήμο Βόλου με υποψήφιο δήμαρχο τον Απ. Φοινικόπουλο. Δημοτικός σύμβουλος εκλέχθηκε με τους Δρόμους Συνεργασίας με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, ενώ επίσης ηταν ενεργό στέλεχος της παράταξης Μαζί για τον Βόλο.

Στο νοσοκομείο εργάζονταν αρχικά ως ειδικευόμενος και έπειτα ως ειδικός απο τη δεκαετία του 1990.

Για πολλά χρόνια επίσης διατέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αχιλλοπούλειου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενος αγοριού και ενός κοριτσιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ