ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρίας συνέχεια: Προβλήματα σε Αγρίνιο, Ιωάννινα, Ναύπακτο και Κέρκυρα

Κακοκαιρίας συνέχεια: Προβλήματα σε Αγρίνιο, Ιωάννινα, Ναύπακτο και Κέρκυρα
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι σε Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ναύπακτο από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής αρκετές περιοχές της χώρας.

Στο Αγρίνιο, από τις έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις. Ζημιές από κατολισθήσεις προκλήθηκαν σε τμήματα του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στο δήμο Θέρμου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές δυο σπίτια στη Χρυσοβίτσα και δυο επιχειρήσεις στο Αβαρίκο όπως και το μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αναλήψεως.

Επιπλέον, από την υπερχείλιση του ρέματος – μήκους 5-7 χιλιομέτρων- που ξεκινά από την Κεχρινιά και καταλήγει στη Στράτο πλημμύρισαν κατοικίες και επιχειρήσεις και προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες (ελιές, καπνά κ.α.) της περιοχής Στράτου και Λεπενούς.

Ο δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόντες ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, ο αντιδήμαρχος Β. Φωτάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου: «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις μεγάλης έκτασης και σοβαρότητας. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου».

Ήδη αποφασίσθηκε ο ορισμός Επιτροπών από τον Δήμο οι οποίες θα διενεργήσουν αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες και από την Περιφέρεια σε επιχειρήσεις.

Ισχυρές καταιγίδες στα Ιωάννινα

Ισχυρές καταιγίδες χτύπησαν κατά την διάρκεια της νύχτας ολόκληρη σχεδόν την Ήπειρο.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από την Λιμνοπούλα μέχρι την Γαριβάλδη.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η καταιγίδα συνοδεύτηκε από ισχυρό αέρα με αποτέλεσμα την πτώση ενός δέντρου που απομακρύνθηκε από την Πυροσβεστική αλλά και αρκετές διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία οι οποίες αποκαταστάθηκαν σχετικά άμεσα.

Η κακοκαιρία χτύπησε και όλα τα ορεινά του νομού προκαλώντας αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο εξ αιτίας καταπτώσεων που ακολούθησαν.

Δέκα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κινήθηκαν προς τα χωριά της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων, του Μετσόβου και του Ζαγορίου προκειμένου να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο.

Πλημμύρισαν δρόμοι και στη Ναύπακτο

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και στη Ναύπακτο λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το npress.gr, δείχνουν την ένταση της βροχής.

Κέρκυρα: Πτώσεις δέντρων από την καταιγίδα

Σε τέσσερις κοπές δέντρων προχώρησαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα, ως αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας ήταν η καταιγίδα αλλά και οι δυνατοί άνεμοι, σύμφωνα με το corfupress.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ