ΕΛΛΑΔΑ

To CNN Greece στην Καρδίτσα: Μια μεγάλη λίμνη ο κάμπος - «Οργισμένοι οι πολίτες»

To CNN Greece στην Καρδίτσα: Μια μεγάλη λίμνη ο κάμπος - «Οργισμένοι οι πολίτες»
ΙΝΤΙΜΕ

Απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καρδίτσας μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» από την περιοχή τους και την καταστροφή του αγροτικού κεφαλαίου και των επιχειρήσεων τους.

«Οι πολίτες είναι οργισμένοι και λυπημένοι και με το δίκιο τους», ανέφερε στο CNN Greece ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επισημαίνοντας πως μέσα σε λίγη ώρα καταστράφηκαν περιουσίες.

Όπως ανέφερε, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη: 2.500 επιχειρήσεις στην Καρδίτσα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών, οι οποίες εκτιμάται ότι ύψος τους φτάνει περί τα 400 εκατ. ευρώ. Τα συνεργεία αποκατάστασης εργάζονται πυρετωδώς και ήδη έχουν επισκευαστεί κάποιες γέφυρες.

Σημαντική είναι η συμβολή του στρατού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει διαθέσει 4.500 γεύματα.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και παράλληλα δεσμεύτηκε πως οι τοπικές αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ο κ. Αγοραστός επέρριψε ευθύνες, επειδή άφησε χωρίς έργα προστασίας την περιοχή, στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως είπε, είναι ανεπίτρεπτο ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνά το δάχτυλο στην τωρινή περιφερειακή διοίκηση, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε αυτά που έπρεπε.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός, η περιφέρεια κινήθηκε όταν έμαθε για την κακοκαιρία και προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες, αλλά το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που το μέγεθος του δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ