ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν εξώδικα σε πληγέντες του «Ιανού»

Καρδίτσα: Δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν εξώδικα σε πληγέντες του «Ιανού»
Φωτογραφία αρχείου ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αναστολή πληρωμής όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα για έξι μήνες στην Καρδίτσαδικαστικοί επιμελητές επιδίδουν εξώδικα σε πληγέντες της περιοχής, «κυνηγώντας» τους να πληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καρδίτσας μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» από την περιοχή τους και την καταστροφή του αγροτικού κεφαλαίου και των επιχειρήσεων τους. Τουλάχιστον 3.045 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές από το πέρασμα του Ιανού και περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλλει αρχική αίτηση καταστροφής, στην αντιπεριφέρεια Καρδίτσας.

Ενώ λοιπόν οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Καρδίτσας μετρούν ακόμα τις πληγές τους, δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν διαταγές πληρωμής στους πληγέντες μέσα στα κατεστραμμένα μαγαζιά τους.

Μάλιστα, όπως ακούγεται στο βίντεο οι καταστηματάρχες φωνάζουν στους επιμελητές:

«Ντροπή σας, να σας χαίρεται η Καρδίτσα».

Μιλώντας στην κάμερα του ANT1 ο Παναγιώτης Παγκάκης, ένας εκ των πλημμυροπαθών της περιοχής, είπε ότι «είμαι ένας από τους χιλιάδες που έχουν καταστραφεί, που προσπαθεί να κρατήσει το μαγαζί του και που έχω τρία παιδιά».

«Έρχεται ο ρουφιάνος του κράτους να μου επιδώσει διαταγή πληρωμής. Ποια ημέρα; Την Παρασκευή που είναι η επιχείρησή μου μέσα στις λάσπες. Δεν πρέπει το κράτος να μας βλέπει σαν ένα ΑΦΜ. Είμαι με το κεφάλι στα γόνατα και βλέπω αυτόν τον άνθρωπο να έρχεται ατάραχος. Εδώ μιλάμε για αναλγησία, για ένα κράτος μηδενικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ