ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σταθερά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, ο οποίος εισήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με αναπνευστική δυσλειτουργία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό.

Ο κ.κ. Ειρηναίος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ το πρωί της Κυριακής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ενημερώθηκε και τον παρέλαβε, από το κτήριο της αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση του κ. κ. Ειρηναίου ήταν χθες «σταθερά κρίσιμη», ωστόσο θετικό θεωρείται το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος αντέδρασε θετικά αφού διασωληνώθηκε, γεγονός που επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της υγείας του.

«Είναι η ηλικία του Σεβασμιότατου που μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εξέλιξη της υγείας του», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Χαλκιαδάκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι οι γιατροί αναζητούν τα αίτια που προκάλεσαν το οξύ σύνδρομο αναπνευστικής ανεπάρκειας στον Αρχιεπίσκοπο.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου:

«Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου στις 9:20π.μ, με οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Αρχικά, αντιμετωπίστηκε με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, χωρίς όμως ανταπόκριση και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας, όπου και διασωληνώθηκε.

Η αναπνευστική του διαταραχή ελέγχεται και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός.

Το πρώτο Covid test που πραγματοποιήθηκε είναι αρνητικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ