Μυτιλήνη: Απομακρύνονται από το Καρά Τεπέ 700 αιτούντες άσυλο
Ανανεώθηκε:
Με τη μεταφορά 700 αναγνωρισμένων προσφύγων ή αιτούντων άσυλο που διαθέτουν άρση γεωγραφικού περιορισμού ξεκινά σήμερα η διαδικασία αποσυμφόρησης της Μυτιλήνης, που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η μετακίνηση από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν, θα ολοκληρωθεί στις 17:00, όταν θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Χίος», στο οποίο επιβιβάζονται, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Άλλα 700 άτομα αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου.
Στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να μετακινηθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας από τη Μυτιλήνη συνολικά 2.500 άτομα.
Στο σύνολό τους οι μετακινούμενοι θα διαμείνουν σε δομές που λειτουργούν μέσω του προγράμματος HΕLIOS, σε συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
«Πυρά» Φιντάν σε Ισραήλ: Επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Συρία
23:56
Εκλογές στη Σουηδία: Νίκη της κεντροαριστεράς δείχνουν τα exit polls - Υποχωρεί η Ακροδεξιά
23:46
Σδούκου κατά Τσίπρα: Να απαντήσει τι συμφώνησε το 2012 με τους απεσταλμένους του Μαδούρο
23:36
Γιώργος Μαζωνάκης: Κρίνεται η «τύχη» των γιατρών - «Βαρίδι» τα ψηφιακά πειστήρια και οι καταθέσεις
23:28