ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι: Προφυλακιστέος ο 42χρονος ενοικιαστής της αποθήκης

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι: Προφυλακιστέος ο 42χρονος ενοικιαστής της αποθήκης
INTIME NEWS

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 8ο ανακριτή, ο 42χρονος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι.

Ο 42χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υπήρξε φίλος και συνεργάτης του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αντίθετα, οι άλλοι δύο συλληφθέντες κατά την ίδια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 42χρονου ενοικιαστή της αποθήκης στο Κουκάκι που η Αντιτρομοκρατική εντόπισε εκρηκτικά, έχει απαγγελθεί κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος.

Στους υπόλοιπους δύο συλληφθέντες έχει ασκηθεί δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα υποστηρικτές του 42χρονου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

Τα ευρήματα στο Κουκάκι

Πλούσια είναι τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την αποθήκη της οδού Αν. Ζίννη 16, στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • 14 κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Παράλληλα, στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ