ΕΛΛΑΔΑ

Καλομενίδης: Πάμε σε δύσκολο χειμώνα - Πενταπλασιάστηκαν οι ανάγκες στον Ευαγγελισμό

Καλομενίδης: Πάμε σε δύσκολο χειμώνα - Πενταπλασιάστηκαν οι ανάγκες στον Ευαγγελισμό
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Προς έναν δύσκολο χειμώνα κινείται η χώρα, προειδοποιεί ο πνευμονολόγος Γιάννης Καλομενίδης, ενώ ταυτόχρονα περιέγραψε και τις συνθήκες που επικρατούν στον Ευαγγελισμό, όπου εργάζεται.

Ειδικότερα, δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Φτάνουμε στο όριο την ημέρα της γενικής εφημερίας, χρησιμοποιούμε κλίνες και σε άλλους ορόφους» είπε, ενώ έκανε λόγο για πενταπλασιασμό των αναγκών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως:

«Θα τολμούσα να πω ότι οι ανάγκες έχουν πενταπλασιαστεί, ενώ το γεγονός ότι η πίεση ήρθε νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως περιμέναμε, προκαλεί ανησυχία για το τι πρόκειται να επακολουθήσει».

Όπως είπε, το νοσοκομείο δέχεται «πολύ μεγαλύτερη πίεση γιατί είναι στο κέντρο της Αθήνας».

«Δύσκολος ο χειμώνας»

Επίσης, επέμεινε στην «κρίσιμη ευθύνη της Πολιτείας», σχολιάζοντας ότι «η αύξηση του αριθμού μαθητών και η απαράδεκτη διαδικασία στα μέσα μεταφοράς είναι δύσκολο να πείσουν τους πολίτες να συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο».

Καταλήγοντας, προειδοποίησε πως πάμε σε δύσκολο χειμώνα και έκανε έκκληση στον καθένα να κάνει «ό,τι μπορεί. Αλλά, από πλευράς Πολιτείας απαιτούνται σαφή μηνύματα και έργα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ