Καλομενίδης: Πάμε σε δύσκολο χειμώνα - Πενταπλασιάστηκαν οι ανάγκες στον Ευαγγελισμό
Ανανεώθηκε:
Προς έναν δύσκολο χειμώνα κινείται η χώρα, προειδοποιεί ο πνευμονολόγος Γιάννης Καλομενίδης, ενώ ταυτόχρονα περιέγραψε και τις συνθήκες που επικρατούν στον Ευαγγελισμό, όπου εργάζεται.
Ειδικότερα, δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Φτάνουμε στο όριο την ημέρα της γενικής εφημερίας, χρησιμοποιούμε κλίνες και σε άλλους ορόφους» είπε, ενώ έκανε λόγο για πενταπλασιασμό των αναγκών.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως:
«Θα τολμούσα να πω ότι οι ανάγκες έχουν πενταπλασιαστεί, ενώ το γεγονός ότι η πίεση ήρθε νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως περιμέναμε, προκαλεί ανησυχία για το τι πρόκειται να επακολουθήσει».
Όπως είπε, το νοσοκομείο δέχεται «πολύ μεγαλύτερη πίεση γιατί είναι στο κέντρο της Αθήνας».
«Δύσκολος ο χειμώνας»
Επίσης, επέμεινε στην «κρίσιμη ευθύνη της Πολιτείας», σχολιάζοντας ότι «η αύξηση του αριθμού μαθητών και η απαράδεκτη διαδικασία στα μέσα μεταφοράς είναι δύσκολο να πείσουν τους πολίτες να συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο».
Καταλήγοντας, προειδοποίησε πως πάμε σε δύσκολο χειμώνα και έκανε έκκληση στον καθένα να κάνει «ό,τι μπορεί. Αλλά, από πλευράς Πολιτείας απαιτούνται σαφή μηνύματα και έργα».
SPONSORED
Μητσοτάκης: Άδικη η κριτική Σαμαρά, μόνο εγώ έθεσα casus belli - ΦΠΑ, 13ος μισθός και Κράτος Δικαίου
20:45
Τραμπ: Ακυρώνονται επιθέσεις και βομβαρδισμοί κατά του Ιράν - Υπογράφουμε συμφωνία
20:37
Απειλές Γκαλιμπάφ σε Τραμπ: Θα δείτε ένα διαφορετικό Ιράν που θα σας εγκλωβίσει για χρόνια σε τέλμα
20:30
Πάπας Λέων σε ηγέτες: Η Ιστορία θα κατακρίνει όσους αγνοούν τους θανάτους μεταναστών
20:24