Marfin: Άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους
Ανανεώθηκε:
Άνοιξε ο δρόμος για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους της Marfin, αφού το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωσή τους, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή δημοσίευμα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο για δήθεν αθέτηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού περί πλήρους αποζημίωσης εκ μέρους του Δημοσίου των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin διευκρινίζεται ότι:
1.Το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των δικαιούχων της Marfin. Άρα άνοιξε ο δρόμος ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
2.Υπάρχει ένα νομικό ζήτημα, που αφορά στον τρόπο πληρωμής και γι' αυτό υπεβλήθη αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είμαστε κράτος δικαίου και το Δημόσιο οφείλει να διευκρινίζει απόλυτα τη νομιμότητα των ενεργειών του.
3.Οι αποζημιώσεις εκ μέρους του Δημοσίου θα καταβληθούν πολύ σύντομα σε όλους τους δικαιούχους και εις ολόκληρον.
Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως τα παραπάνω είναι η ελάχιστη ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα θύματα.
Έτσι είναι κι έτσι θα γίνει!»
SPONSORED
Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης σήμερα στην Αθήνα - Η διαδρομή και οι στάσεις
08:19
Ο Akylas και η σιωπηλή πικρία της 10ης θέσης στη Eurovision - Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο τελικό
08:10
Οι επιστήμονες βρήκαν τι είναι αυτό που κάνει τα όνειρά μας τόσο παράξενα
08:00
ΠΟΥ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κονγκό και Ουγκάντα λόγω επιδημίας Έμπολα
07:53