ΕΛΛΑΔΑ

Αδαμάντιος Μαντής: Τι αναφέρει το πόρισμα για το θάνατο του πολίστα

Αδαμάντιος Μαντής: Τι αναφέρει το πόρισμα για το θάνατο του πολίστα
Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Νέα στοιχεία για το θάνατο του πολίστα, Αδαμάντιου Μαντή φέρνει στο φως το πόρισμα της τροχαίας για το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα της τροχαίας ο οδηγός που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του αθλητή στη λεωφόρο Ποσειδώνος τον Νοέμβριο του 2019 έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με το Star, το επίσημο πόρισμα της Τροχαίας Πειραιά προκαλεί σοκ, καθώς ο οδηγός έτρεχε με 104,62 χλμ όταν συνέβη το δυστύχημα, ενώ το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο σημείο είναι τα 40 χλμ, ενώ φαίνεται ότι δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος.

Το αυτοκίνητο του άτυχου πολίστα ήταν κινητοποιημένο με alarm στην αριστερή λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος.

Συντετριμμένη η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή είπε μετά το πόρισμα «καταπέλτη»: «Έκλαψα και από πόνο και από χαρά. Δικαιώθηκε η άποψη που είχα, ότι πήγαινε με ταχύτητα διπλάσια από αυτή που ορίζαν οι σημάνσεις της τροχαίας. Παραβιάστηκε από τον συγκεκριμένο οδηγό οτιδήποτε μέσα στον κώδικα μπορούσε να παραβιαστεί».

Στο πόρισμα των 65 σελίδων περιγράφεται καρέ-καρέ πώς ο οδηγός έπεσε πάνω στο μικρό αυτοκίνητο τον περασμένο Νοέμβριο. Στην κατάθεσή του ο οδηγός υποστήριξε ότι έτρεχε με 70 χλμ και ότι είδε το αυτοκίνητο στα 100 μέτρα. Όμως το πόρισμα τον διέψευσε.

Το πόρισμα της Τροχαίας παραδόθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 21χρονος πολίστας Αδαμάντιος Μαντής επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος φίλος του τον περασμένο Νοέμβριο. Ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα, τα δύο νεαρά παιδιά άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο στο αυτοκίνητο και σταμάτησαν το όχημα στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να ελέγξουν τι συνέβαινε.

Ο Αδαμάντιος Μαντής κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει αν υπήρξε κάποια βλάβη και τότε συνέβη η τραγωδία: Ένα άλλο όχημα, που οδηγούσε επίσης ένας νέος άνθρωπος, έπεσε πάνω στον νεαρό αθλητή και το σταματημένο αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ