ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Λινού: Μόνη της η μάσκα δεν προστατεύει στον συνωστισμό

Κορωνοϊός - Λινού: Μόνη της η μάσκα δεν προστατεύει στον συνωστισμό
ΙΝΤΙΜΕ

Για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, την ενδεδειγμένη αναλογία μαθητών σε κάθε τάξη, αλλά και για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μίλησε στο Open, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Το ανησυχητικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα μέτρο όπως αυτό της μάσκας, δεν το εφαρμόζουμε ούτε καν στο επίπεδο της αυστηρής σύστασης. Δεν γνωρίζω γιατί γίνεται αυτό αλλά σίγουρα μεγαλώνει ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Μάλιστα μέσα στα νέα κρούσματα δεν αποκλείεται να υπάρξουν σοβαρά περιστατικά», ανέφερε η κυρία Λινού σχετικά με τη χρήση μάσκας.

Σχετικά με την ενδεδειγμένη αναλογία μαθητών στις σχολικές αίθουσες επεσήμανε ότι «εάν πετύχουμε τα παιδιά να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου μέσα στην αίθουσα θα είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μειώνοντας τα παιδιά, είτε μεγαλώνοντας τις σχολικές αίθουσες».

Τέλος, αναφορικά με το συνωστισμό που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη χρήση μάσκας η κυρία Λινού υπογράμμισε πως «η μάσκα λειτουργεί όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με τις αποστάσεις, με την ατομική προστασία (καθαριότητα), με τη χρήση αντισηπτικών. Με την εικόνα που βλέπουμε δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ