ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ζάκυνθος - Κολοκούρης: Θα μπορούσε να στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές

Φωτιά Ζάκυνθος - Κολοκούρης: Θα μπορούσε να στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές
imerazante.gr

Από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, βρέθηκε στην Ζάκυνθο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει ο ίδιος τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βολιμών.

Ο κ. Κολοκούρης μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και έκανε λόγο «για μια πολύ δύσκολή πυρκαγιά, που θα μπορούσε να στοιχίσει εκτός από κατοικίες και ανθρώπινες ζωές».

Ερωτηθείς για τα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του «για ένα μέτωπο που ξεκίνησε σε κοντινή απόσταση από το δρόμο και υπό συνθήκες δυνατών ανέμων που κατά περίπτωση έφταναν και τα 8 μποφόρ».

Στην συνέχεια τόνισε ότι «οι δυνατοί και ασταθείς ως προς την κατεύθυνση άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις πρόσβαση των πυροσβεστών έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, αναμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού».

Κρανίου τόπος η περιοχή πάνω από το «Ναυάγιο» - Συγκλονιστικό βίντεο

Τέλος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε:

«Ήρθα στη Ζάκυνθο γιατί κατάλαβα πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά που θα μπορούσε να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και κατοικίες. Όταν ακούμε για τη Ζάκυνθο έχουμε πάντα μια μεγάλη ευαισθησία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ