ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πυκνή ομίχλη κάλυψε την Αθήνα - Δείτε το βίντεο

Καιρός: Πυκνή ομίχλη κάλυψε την Αθήνα - Δείτε το βίντεο
Screengrab/Meteo.gr

Πυκνή ομίχλη κάλυψε το πρωί της Δευτέρας την πόλη της Αθήνας, καθώς η υγρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, σε ολόκληρη τη χώρα. 

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από τις μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη, ένα «πέπλο» κάλυψε την πρωτεύουσα.

Παράλληλα με την υγρασία, σήμερα, Δευτέρα ήταν αυξημένες και οι συγκεντρώσεις σκόνης.

«Καλοκαίρι» μέχρι την Τετάρτη

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στη χώρα μας έως και την Τετάρτη.

Την Κυριακή, οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν, ήταν έως και 10,7 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τις μέσες μέγιστες θερμοκρασίες του Οκτωβρίου για την περίοδο 2010-2019.

Στο χάρτη του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 04/10 σε 50 επιλεγμένους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να φτάσει και τοπικά να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς και οι τιμές της σε επιλεγμένες πόλεις:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ