ΕΛΛΑΔΑ

H Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναλαμβάνει τον διαγωνισμό για τις άδειες

H Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναλαμβάνει τον διαγωνισμό για τις άδειες
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι αρμοδιότητες για την διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας, για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας περιλαμβάνονται :

  • Η δημοσίευση της προκήρυξης, με την οποία ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «το πλήρες κείμενο της προκήρυξης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»
  • Η παραλαβή των δικαιολογητικών των υποψηφίων, έτσι όπως αυτά καθορίζονται με την προκήρυξη και αναφέρονται στα άρθρα 3−10 του Ν. 4339/2015. Ειδικά για την εγγυητική επιστολή της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Ν. 4339/2015, παραλήπτης αυτής ορίζεται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  • Η διαδικασία προεπιλογής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως περιγράφεται στο άρθρο 12 του Ν. 4339/2015.
  • Η διεξαγωγή της δημοπρασίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 13 του Ν. 4339/2015, μέχρι και την ανακήρυξη των υπερθεματιστών, στους οποίους θα χορηγηθεί η κάθε μία άδεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ