ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά ζήτησαν οι συνήγοροι των Ρουπακιά και Πατέλη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά ζήτησαν οι συνήγοροι των Ρουπακιά και Πατέλη
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, οι συνήγοροί τους ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ενδεικτικά, η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Ο Γ. Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου», είπε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο και σημείωσε πως ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό.

Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γιώργου Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15:00 20λεπτη διακοπή.

Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή με τη συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ