ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Μάγδα Φύσσα: Νίκη της Δημοκρατίας, το οφείλουμε στον Παύλο

Δίκη Χρυσής Αυγής - Μάγδα Φύσσα: Νίκη της Δημοκρατίας, το οφείλουμε στον Παύλο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Δήλωση μετά τη διακοπή της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έκανε η Μάγδα Φύσσα.

Ερωτηθείσα για την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα έκανε λόγο για «νίκη της Δημοκρατίας», την οποία «χρωστάμε στον Παύλο».

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Το οφείλουμε στον Παύλο. Για το αίμα και τη ζωή του που έχασε. Τα 4 λεπτά του Παύλου ήταν πολύ σημαντικά για να μπορέσουμε να τους μαζέψουμε»

Αναφερόμενη στην ενοχή των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του γιου της υπογράμμισε: «Αυτό περιμέναμε, αυτό ήταν το ζητούμενο, είναι μια ιστορική νίκη».

Επιπλέον, η Μάγδα Φύσσα ευχαρίστησε την πολιτική αγωγή για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως είπε, αύριο περιμένουμε τις ποινές κι όλα τα υπόλοιπα, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι και η αυριανή ημέρα σαν τη σημερινή.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο διέκοψε για τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης με την αγόρευσή της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών.

Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ