ΕΛΛΑΔΑ

Νέες φωτογραφίες από τη δράση των κουκουλοφόρων έξω από το Εφετείο

Νέες φωτογραφίες από τη δράση των κουκουλοφόρων έξω από το Εφετείο
Ελληνική Αστυνομία

Νέο φωτογραφικό υλικό από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες, Τετάρτη, στο Εφετείο Αθηνών μετά την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση δίνει η Αστυνομία στη δημοσιότητα.

Οι αρχές κάνουν λόγο για φλόγιστρο που χρησιμοποίησαν οι κουκουλοφόροι με στόχο το ντεπόζιτο της κλούβας.

Οι φωτογραφίες αυτές εξετάζονται στα εργαστήρια προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση ατόμων.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής - 20.000 άτομα τουλάχιστον - συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας».

«Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε. Περισσότερες από 150 μολότοφ ερρίφθησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας«, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ