ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: Αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τα χημικά στο Εφετείο

Χρυσοχοΐδης: Αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τα χημικά στο Εφετείο
ΙΝΤΙΜΕ

Την κατάργηση των χημικών σε σύντομο μέλλον, προαναγγέλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που του ασκεί, με αφορμή τα χτεσινά επεισόδια στο Εφετείο.

«Δουλεύουμε, ώστε σε σύντομο μέλλον, να μην χρειάζονται χημικά!», αναφέρει σε tweet του ο κ. Χρυσοχοΐδης, και όπως λένε πηγές του υπουργείου, ήδη είναι υπό επεξεργασία το θέμα, προκειμένου να καταργηθούν.

Ο υπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα «και κουνάει το δάχτυλο», καθώς επί διακυβέρνησής του, μέσα σε επτά μήνες, η αστυνομία είχε ρίξει τον τριπλάσιο αριθμό χημικών, απ' ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ, στο διπλάσιο χρονικό διάστημα. Επίσης αναφέρει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν μπορούν να αντέξει μια σοβαρή, δημοκρατική αστυνομία!».

Ειδικότερα, σε ένα tweet ο υπουργός αναφέρει:

«Στις διαδηλώσεις στην Αθήνα: 1ο επτάμηνο 2019. Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χρήση 2.135 δακρυγόνων-χημικών. Από Αύγουστο 2019 έως σήμερα (14 μήνες). Διακυβέρνηση ΝΔ. Χρήση 778 δακρυγόνων-χημικών».

Αμέσως μετά ανάρτησε και δεύτερη δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Σε 7 μήνες ΣΥΡΙΖΑ, 2.135. Σε διπλάσιο διάστημα ΝΔ, τρεις φορές λιγότερα χημικά. Και κουνάνε το δάκτυλο και λένε ψέματα και γράφουν ψέματα! Γιατί δεν μπορούν να αντέξουν μια σοβαρή, δημοκρατική αστυνομία! Γιατί εμείς δουλεύουμε, ώστε σε σύντομο μέλλον, να μην χρειάζονται χημικά!».

Εξηγήσεις ζήτησε ο Σπίρτζης για τη χρήση χημικών

Σημειώνεται πως εξηγήσεις για τη χρήση χημικών στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Χρήστου Σπίρτζη, από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Σπίρτζη:

«Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του.

Δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας...

Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;

Για να αντιμετωπίσουν τι;

Όχι προφανώς τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη που χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία.

Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ