ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή - Κουσουρής: Είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο Παύλος αντιμετώπισε τους φασίστες κατά πρόσωπο

Χρυσή Αυγή - Κουσουρής: Είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο Παύλος αντιμετώπισε τους φασίστες κατά πρόσωπο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Δημήτρης Κουσουρής είναι ο άνθρωπος που πριν από 22 χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με την ωμή βία των ταγμάτων εφόδου. Σήμερα μιλά για την απόφαση της Δικαιοσύνης, για τη Χρυσή Αυγή, τον Παύλο Φύσσα και την μητέρα του.

«Ξέρετε, είμαι κι εγώ Πειραιώτης, Τον Παύλο Φύσσα θα μπορούσα να τον έχω γνωρίσει κι εγώ… απλά δεν είχα την ευκαιρία…» παρατήρησε, μιλώντας στο MEGA.

«Η κυρία Μάγδα είναι η πιο ευγενική και συγκλονιστική μορφή που έχω γνωρίσει. Θα ήθελα να της πω ότι ήμασταν και θα είμαστε μαζί της» πρόσθεσε.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν η δικαίωση του γιου της για την απόφαση που πήρε να αντιμετωπίσει τους φασίστες κατά πρόσωπο. Αν ήμαστε σήμερα εδώ, ήμαστε γιατί ο Παύλος Φύσσας πήρε αυτήν την απόφαση εκείνο το βράδυ».

Ο Δημήτρης Κουσουρής είναι ο άνθρωπος που πριν από 22 χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με την ωμή βία των ταγμάτων εφόδου, όταν μέλη μιας τότε περιθωριακής ομάδας ατόμων, με τα μαύρα ρούχα και τα ξυρισμένα κεφάλια, τον είχαν αφήσει αναίσθητο από το ξύλο.

Η φωτογραφία του παραμορφωμένου προσώπου του τότε φοιτητή, της Φιλοσοφικής μέσα από την εντατική, ήταν η εικόνα που αποτύπωνε την εγκληματική ροπή των μελών της Χρυσής Αυγής.

Η προσωπική του μαρτυρία συγκλονίζει

«Εγώ και άλλοι δύο συνάδελφοί μου χτυπηθήκαμε ως κομμάτια ενός μεγάλου εκπαιδευτικού κινήματος εκείνο τον καιρό, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων που είχαμε πάει για να διαμαρτυρηθούμε για τη σύλληψη των συναδέλφων μας, σε ένα πραγματικό όργιο συλλήψεων και βίας που είχαμε δεχθεί από την αστυνομία. Οι Χρυσαυγίτες δρούσαν σαν συμπληρωματικό κομμάτι της αστυνομίας, εκείνα τα χρόνια, σε εκείνες τις κινητοποιήσεις.

Μας χτύπησαν έξω από τα δικαστήρια αμέσως μόλις αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Παρεμπιπτόντως είχαν βρεθεί στα δικαστήρια για μια άλλη επίθεση που είχαν κάνει δικοί τους νωρίτερα. Η δική μας επίθεση πήρε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα γιατί ήταν στα πλαίσια ενός μεγάλου κινήματος. Έμεινα πάνω από μία εβδομάδα στην εντατική και συνολικά ένα μήνα στο νοσοκομείο. Η υπόθεση τράβηξε καιρό και τελεσιδίκησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, 10-11 χρόνια αργότερα», τόνισε.

«Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ τότε έλεγε ότι η μισή αστυνομία ήθελε να τον πιάσει και η άλλη μισή δεν θέλει. Ο ”Περίανδρος” συνελήφθη κι έμεινε στη φυλακή 4 χρόνια, οι υπόλοιποι δεν συνελήφθησαν ποτέ», σημείωσε.

Η Χρυσή Αυγή είχε ασυλία

«Λέω πολύ ευθέως ότι αυτού του τύπου η ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή αυγή από τις αρχές ακόμα και η ανοιχτή τους συνεργασία τη δεκαετία του 2000, προετοίμασε και οδήγησε στα εγκλήματα του 2013».

«Φτάσαμε ως εδώ καταρχήν γιατί η Χρυσή Αυγή παρουσιάζονταν ως ένα κανονικό κόμμα το 2010 από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Όταν φτάσαμε το 2013 στα πογκρόμ και στη σειρά των εγκλημάτων, αυτό συνέβη επειδή η Χρυσή Αυγή έχοντας καταστεί κοινοβουλευτικό κόμμα κι έχοντας μια παρουσίαση σαν κανονικό κόμμα, έχοντας ωστόσο εγκληματική δραστηριότητα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν. Η δράση της ήταν εγνωσμένη για δεκαετίες», ανέφερε αποδίδοντας ευθύνες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ