ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή - Καλαμάτα: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Δημήτρης Κουκούτσης

Χρυσή Αυγή - Καλαμάτα: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Δημήτρης Κουκούτσης
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ως δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την EΡΤ, ο Δημήτρης Κουκούτσης υπέβαλε την παραίτηση του μέσω επιστολής στον δήμαρχο Καλαμάτας, αφού το όνομα του βρίσκεται μεταξύ των πολλών καταδικασθέντων μετά την ιστορική δικαστική απόφαση της Τετάρτης.

Ο ίδιος στην επιστολή του ζητά να γίνει η δεκτή η παραίτηση του τόσο από την προεδρία του διαδημοτικού Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας-Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης όσο και από οποιαδήποτε άλλη επιτροπή έχει οριστεί.

Ο Δημήτρης Κουκούτσης υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ εκτός από πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης είχε οριστεί και τακτικό μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Φιλαρμονικής και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, από τις οποίες, κατόπιν των γνωστών δικαστικών εξελίξεων ζητάει την αντικατάστασή του.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί (ως εκτός ημερησίας διάταξης) με εισήγηση του Δημάρχου, την προσεχή Δευτέρα το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Κουκούτσης αντιμετώπιζε κατηγορίες και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία κρίθηκε αθώος.

Το 2019 είχει καταδικαστεί τελεσίδικα για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρου Κωνσταντίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ