ΕΛΛΑΔΑ

Γαβράς: Επιτέλους δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Γαβράς: Επιτέλους δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μίλησε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και τη δικαιοσύνη που αποδόθηκε για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη για την οικογένεια του Παύλου. Θα βρει το δίκιο της και όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό το ναζιστικό σύστημα που υπήρξε στην Ελλάδα έφερε στη Βουλή ανθρώπους που χαιρετούν ακόμη τον Χίτλερ. Με ιδέες τόσο ξεπερασμένες και τόσο τρομακτικές. Και πρέπει να συνεχιστεί μία παιδεία γιατί δεν γνωρίζουν οι νέοι τι ήταν ο ναζισμός, τι συνέβη με αυτούς τους ανθρώπους από την αρχή για αυτή τη κοινωνία».

Όπως τόνισε, η εκλογή της Χρυσής Αυγής ήταν ένα σοκ στην Ευρώπη γιατί «στη χώρα της δημοκρατίας βάλαμε στη Βουλή ναζιστές. Επιπλέον πρέπει να διδαχθεί η ιστορία μας επί Κατοχής. Ήταν τελείως αρνητική. Να διδαχθεί η Αντίσταση που έγινε. Δεν φαίνεται ότι έχει διδαχθεί για αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε πολλή δουλειά γιατί η γενική κατάσταση είναι πολύ αρνητική και αυτές οι λύσεις προτείνουν στην κοινωνία μας που δεν ξέρει καλά το παρελθόν, οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι καλές λύσεις. Και είδαμε στο παρελθόν που έφτασαν αυτές τις κλήσεις της άκρας δεξιάς και του ναζισμού».

Σχετικά με τη διαδήλωση έξω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι «η αληθινή Ελλάδα είναι αυτοί που κατέβηκαν στο δρόμο. Είναι η οικογένεια του Παύλου που θα υποφέρει αυτή η οικογένεια σε όλη της τη ζωή εξαιτίας των ναζιστών. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να είναι παραδειγματική γιατί λένε ότι είμαστε η χώρα της δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ