ΕΛΛΑΔΑ

«Άλλαξαν τα μπλουζάκια της ΧΑ μέσα στο τμήμα»: Τι καταγγέλλει ο συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών

«Άλλαξαν τα μπλουζάκια της ΧΑ μέσα στο τμήμα»: Τι καταγγέλλει ο συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, κατήγγειλε τη «σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Καμπαγιάννης όταν ρωτήθηκε τι είναι αυτό που τον στοιχειώνει από τα όσα έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της δίκης, μιλώντας στο Open, απάντησε πως «αυτό που με στοιχειώνει είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε "πλάτες" στους κρατικούς μηχανισμούς. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε "σύρμα" μέσα από την αστυνομία».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας που εκπροσωπούσε τους αστυνομικούς απάντησε ότι «Όταν λέει αστυνομία λέει ανοησίες. Αν λέει συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν το γνωρίζω, δεν έχω δει τη δικογραφία. Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Τον καλώ δημοσίως να είναι πιο προσεκτικός. Αποκαλύπτονται από εμάς οι μεμονωμένες περιπτώσεις».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που είχαν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση, αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Μπαλάσκα, απάντησε:

«Χαίρομαι που ενοχλήθηκε ο κ. Μπαλάσκας. Είπα μέσα από την Αστυνομία και θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και μέσα στην αστυνομία, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα χωρίς τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Αυτή ήταν η κατάσταση και δεν θα επιτρέψουμε η ίδια η αστυνομία να αυτοκαθαρθεί το συγκεκριμένο σώμα, αν δεν επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί και όλοι οι αστυνομικοί οι επίορκοι να οδηγηθούν στα κελιά, δίπλα στον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Λαγό».

Σχετικά με το αν το σώμα τώρα έχει «καθαρίσει», ο κ. Καμπαγιάννης δήλωσε πως «η κάθαραση θα γίνει με το να πάνε αστυνομικοί επίορκοι φυλακή».

Ειδικότερα είπε:

«Μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της, το εθνόσημο που φοράει, αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ, το τονίζω στη ΓΑΔΑ, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα – το στοιχείο για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως άσπιλοι με τα λευκά μπλουζάκια τα σιδερωμένα που τους είχαν δώσει. Η κάθαρση θα γίνει με το να πάνε αστυνομικοί επίορκοι φυλακή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ