ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
CNN Greece/Ευδοκία Μύτιλη

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που είχε προγραμματιστεί για τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, έξω από το Εφετείο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του δικαστικού συγκροτήματος (Αρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο)».

Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες».

Η ανακοίνωση -που εκδόθηκε την Κυριακή- του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων».

Το κάλεσμα Λαγού

Ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός, απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter χθες.

«Το πρωί της Δευτέρας στις 9 στο εφετείο γκρεμίζουμε ΟΛΑ τα ψέματα μιας φοβισμένος ομάδας ανθρωπάκων που εκτελώντας εντολές καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου. Δεν με φοβίζετε. Ποτέ δεν θα πάρετε αυτή την χαρά».

Μάλιστα, ο Λαγός γνωστοποίησε ότι θα παρευρεθεί στο Εφετείο:

«Το τεστ κορωνοϊού ήταν καθαρό. Ο δρόμος για Ελλάδα είναι ανοιχτός. Δευτέρα 12/10 στις 10 το πρωί θα κοιτώ στα μάτια την Λεπενιώτη απαριθμώντας τα δικαστικά εγκλήματα της εις βάρος 67 ΑΘΩΩΝ», έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ