Σεισμός Κρήτη - Λέκκας στο CNN Greece: Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο
Ανανεώθηκε:
Για τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται από τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο CNN Greece.
Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε κυρίως καθησυχαστικός.
Όπως δήλωσε, σεισμοί τέτοιου μεγέθους είναι συνηθισμένοι στην περιοχή, ωστόσο, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.
«Το φαινόμενο δεν εμπνέει ανησυχία και φυσικά το παρακολουθούμε».
Σχετικά με το εάν στην περιοχή έχουν σημειωθεί στο παρελθόν πολύ μεγάλου μεγέθους σεισμικές δονήσεις ο κ. Λέκκας απάντησε αρνητικά, όμως, όπως τόνισε, σεισμοί της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώνονται συχνά.
Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα και ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, 26 χλμ. νοτιοανατολικά της Σητείας.
Στη συνέχεια σημειώθηκαν εννιά ακόμα μετασεισμοί με το μεγαλύτερο 5,2 Ρίχτερ περίπου στις 7:10 το πρωί.

Βενεζουέλα: Ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες - 235 νεκροί και πάνω από 40.000 αγνοούμενοι
07:22
«Η λειψυδρία δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι»: Τι λένε ειδικοί και τι ζητούν δήμαρχοι των νησιών
07:20
Τα παζάρια Ερντογάν, τα «δώρα» Τραμπ και ο γρίφος των F-35
07:10
Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά - Άνοδος της θερμοκρασίας
07:00