ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός: Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια

Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός: Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, που βρέθηκε ένοχος από το δικαστήριο μαζί με ακόμη έξι ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να δώσει το «παρών» στο Εφετείο.

Μάλιστα, το πρωί έκανε λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» και χαρακτήρισε «ανθρωπάκια» τους δικαστές.

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προΐσταται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Αναφερόμενος στην ασυλία του, είπε:

«Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλεία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».

Το κάλεσμα Λαγού

Ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός, απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter χθες.

«Το πρωί της Δευτέρας στις 9 στο εφετείο γκρεμίζουμε ΟΛΑ τα ψέματα μιας φοβισμένος ομάδας ανθρωπάκων που εκτελώντας εντολές καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου. Δεν με φοβίζετε. Ποτέ δεν θα πάρετε αυτή την χαρά».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ