ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και υποστηρικτών της ΧΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και υποστηρικτών της ΧΑ
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Μικρή ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 έξω από το Εφετείο, όπου πραγματοποιείται η δίκη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και υποστηρικτών της ΧΑ.

Αφορμή φαίνεται να στάθηκε η ρίψη ποτηριών με καφέ.

Η παρέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση και τα επεισόδια τερματίστηκαν.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 10:00, προσήχθησαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, σε 10 προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία επειδή συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.

Στο Εφετείο έφτασε λίγο πριν τις 10:00 και η Μάγδα Φύσσα.

Η κ. Φύσσα δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση και κατευθύνθηκε προς την αίθουσα του Εφετείου.

Η ώρα των ελαφρυντικών στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει φτάσει, με την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη να ανακοινώνει σήμερα την απόφαση της πολύωρης διάσκεψης του δικαστηρίου για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων.

Με τη γνωστοποίηση από το δικαστήριο της κομβικής σημασίας απόφασης του για τα ελαφρυντικά, θα γίνει και αντιληπτό το πλαίσιο των ποινών που θα επιβληθούν.

Το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά αν κρίνει ότι η προσωπικότητα, τα εγκλήματα και η μορφή της δράσης των καταδικασθέντων αποτελούν στοιχεία επικινδυνότητας.

Κάτι τέτοιο, εκτιμάται από πολλούς νομικούς ότι δεν είναι απίθανο στην περίπτωση των επτά καταδικασθέντων για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση έχουν διαρκή δράση από το 2008 έως και το 2013.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέως επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ