ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εξαίρεση όλη της έδρας, πλην της εισαγγελέως, ζητά ο Λαγός

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εξαίρεση όλη της έδρας, πλην της εισαγγελέως, ζητά ο Λαγός
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψη του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.

Όταν πήρε τον λόγο ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση του συνόλου της έδρας με εξαίρεση την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου.

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σχημάτισα την εντύπωση ότι προέρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης, ζητώ από το δικαστήριό σας να εξασφαλισθεί η σωματική μου ακεραιότητα», ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Γι' αυτό και διακυβεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου».

«Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από άλλους θεσμούς, κατά παράβαση της ανεξαρτησίας των θεσμών. Εντός του κοινοβουλίου αναρτήθηκαν πανό δεν είναι αθώοι», είπε έπειτα.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ανέφερε ακόμη πως η δίκη από ποινική, «μετατράπηκε σε πολιτική».

Μάλιστα, είπε πως «το δικαστήριό σας είναι αμιγώς ποινικό, δεν δικάζετε ούτε τον φασισμό ούτε τη δικαιοσύνη».

«Δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί τους φασίστες» πρόσθεσε μετά.

Τέλος είπε ότι:

«Το δικαστήριό σας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα. Ήμουν ο πρώτος που κατηγόρησα την Χρυσή Αυγή για αξιόποινες πράξεις. Δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ